Rozlúčka s Demitrom vo štvrtok v Trenčíne od 10.00, hlavná pieta o 15.00

12.09.2011 Trenčín

Bratislava 12. septembra (TASR) - Posledná verejná rozlúčka s tragicky zosnulým slovenským hokejistom Pavlom Demitrom sa uskutoční vo štvrtok na Zimnom štadióne v Trenčíne o 15.00 h. V pondelok o tom na tlačovej konferencii informovali členovia organizačného tímu.
Šéf organizačného tímu Branislav Celler predstavil harmonogram rozlúčky, ktorá bude po celý čas prístupná verejnosti a jej priebeh sa bude premietať aj na veľkoplošnej obrazovke. \"Očakávame veľkú účasť, okrem verejnosti pozývame aj spoluhráčov a priateľov Pavla Demitru, verejných činiteľov a ďalších ľudí. Štadión bude otvorený už od 10.00, aby mali všetci možnosť položiť k rakve veniec či kvet. O 14.00 sa skončí možnosť osobne sa pokloniť hráčovej pamiatke, medzi 14.00 a 15.00 sa rozlúčia hostia, kamaráti, hráči a ďalšie osobnosti,\" povedal. Prezident klubu Dukla Trenčín Jozef Mitocha dodal: \"Zomrel nielen akcionár klubu, ale predovšetkým kamarát a priateľ. Všetci sme sa s tým najprv museli vyrovnať a to hovorím v mene celého vedenia. Až keď sme boli schopní konať a komunikovať, začali sme s prípravami poslednej rozlúčky.\"
V súvislosti s pietnou udalosťou mesto pristúpi k zmene organizácie dopravy a uzavretiu ulíc v blízkosti štadióna. Celler zároveň vyzval všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť na poslednej rozlúčke, aby sa nesnažili zaparkovať v blízkosti štadióna, keďže to nebude možné. \"Hlavná ulica a priestor okolo štadióna budú uzavreté, doprava odklonená, aby rozlúčku nič nenarušilo a bola taká, aká má byť, teda dôstojná a pietna. Obyvateľov vyzývame, aby prišli k štadiónu pešo, alebo aby využili inú formu dopravy ako osobným automobilom. Vytvoríme kyvadlovú dopravu, ktorá bude zvážať ľudí k štadiónu z rôznych častí mesta,\" dodal.
Hovorca organizačného tímu Michal Bujna prezradil, že s Demitrom by sa mali prísť rozlúčiť i viacerí zámorskí hokejisti, mená však neuviedol. \"Zatiaľ nemáme informácie, ktorí hráči zo zámoria prídu. Komunikáciu so zámorskými hráčmi má na starosti Róbert Švehla. Program dolaďujeme, ceremónia bude v každom prípade pietna a dôstojná, akú si Pavol zaslúži,\" skonštatoval.
Telesné pozostatky Demitru priviezli na Slovensko v nedeľu popoludní slovenským vládnym špeciálom na letisko v Bratislave, odkiaľ rakvu transportovala do Trenčína helikoptéra ministerstva vnútra.
Demitra zahynul 7. septembra na palube ruského lietadla JAK-42, ktoré havarovalo neďaleko Jaroslavli krátko po vzlietnutí počas cesty na úvodný zápas novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do bieloruského Minska. Pri nehode zahynulo 43 zo 45 ľudí, okrem hokejistov aj z realizačného tímu klubu a leteckej posádky. Haváriu prežili len útočník tímu Aleksander Galimov a člen posádky Alexander Sizov, Galimov však na následky zranení neskôr podľahol. Následkom tragických udalostí zrušili úvodné zápasy nového ročníka KHL a liga bude pokračovať až na budúci týždeň, minimálne jeden ročník bez Lokomotivu.
 

Vyberte región